Til aften var der stuvende fuldt i Venøs lille kirke. Det bliver der nu også nemt, for Venø kirke er efter sigende Danmarks mindste. Der kan sidde tre på hver kirkebænk. I begge sider. Der blev stillet ekstra skamler frem, så der blev plads til nogen flere. Ingen behøvede at stå op. Bortset fra klarinettisten Michael Børresen, men han havde jo selv valgt det.

Sikke en vidunderlig smuk og medrivende koncert det blev. Michael blev akkompagneret på kirkens orgel af Michael Turikat. Klarinetten og orglet overdøvede heldigvis sagtens det høreapparat, som hylede lystigt hele koncerten igennem. Mange gæster hørte den høje lyd, bortset fra personen som ejede høreapparatet. Gad vide hvad vedkommende mon hørte af koncerten.

Der blev spillet både Summertime, Only you og Fly me to the Moon. Rigtige swingnumre. Vi sad allesammen og vuggede med i takt fra side til side.

Og så spillede de en melodi ved navn POLYLALU som Michael fortalte, havde tilknytning til Venø. Købmanden, som havde butik her på øen engang, ville nemlig kun sælge øl til de, som kunne udtale POLYLALU hurtigt og rent. Prøv engang, hvor svært ordet ligger på tungen i ædru tilstand. Og tænk så hvor svært det må være at sige, med en pind i øret.

Jeg glæder mig til på torsdag, for da er der en ny solnedgangskoncert i vente.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *