På udflugt

Besøg igen…

Jeg kunne fortælle dag ud og dag ind om besøg af mine børnebørn. Jeg rent ud sagt elsker, når de kommer. De spreder så megen glæde, begejstres over de mindste ting. Som foreksempel et springvand på parkeringspladsen i Struer.
Jeg havde heldigvis masser af tid.. og færgen sejler jo hver halve time i weekenden, så vi skulle nok nå de ting, vi skulle hjem for at nå..

Imens nød jeg synet af glade børn som på trods af formaninger om ikke at blive våde, alligevel blev det… Godt vi havde tørt tøj derhjemme.

Senere på weekenden blev det også til krabbefangst, krabbevæddeløb og sommerens sidste badetur. De hævdede begge to at det ikke var koldt at komme i. Men jeg tror dem ikke, for maven er trukket godt ind og hvis hvinene kunne høres her, ville heller ikke I være i tvivl om hvor koldt vandet egentlig var.
Men børn skal bade når solen skinner. Det er ganske vist. Og nu går der mindst et halvt år igen inden der kan bades igen.. med mindre man da er en vinterbader. Og det bliver jeg aldrig! Heller ikke selvom det siges, at det skulle være så godt for krop og sjæl.
Næh så vil jeg nu hellere besøge Kurbad Limfjorden i Struer. Det er helt vidunderligt, varmtvandsbassin, spabad, sauna i enhver tænkelig temperatur mv.. og så er der en helt fantastisk udsigt fra bassinerne ikke mindst…
Der vil jeg varmt anbefale jer et besøg..

Besøg er det dejligste

For et par uger siden fik jeg besøg. Min yngste datter og svigersøn var kørt fra Vejle til Venø. En tur på knapt to timer.

Det er første gang de kommer forbi Venø, imens jeg bor her. Jeg glædede mig som et lille barn til at vise dem, hvor smukt her er. Sådan at de fik lyst til at komme igen. På trods af den lange køretur. Og jeg tror de blev forelsket. Ligesom jeg.

Vi gik en lang tur ud til Nørskov Vig. Vi håbede at få et glimt af de spættede sæler, som ofte ligger der ude på sandtangen. Det var et smukt stille vejr, den fredag eftermiddag de kom. Og mågerne lod os gå forbi, men dog under kraftige protester af lyd.

Nogle gange kan passagen godt vades over. Men i dag var der både for dybt og for meget strøm til at vi turde prøve. Så vi måtte gætte på, om de sortgrå pletter, vi kunne skimte ude på tangen var de berømte sæler. Vi besluttede at det var det.. imens vi ærgrede os over, vi ikke havde en kikkert med os, så vi kunne have set det helt tydeligt.


På vejen tilbage langs stranden mødte vi dog en ganske lille sæl liggende i tangen. Vi blev enige om det måtte være en babysæl, som lå og solede sig lidt. Vi kom ganske tæt på, inden den forlod stranden ligeså stille og gled ud i vandet for at finde sin mor.

Mine gæster blev for at overnatte. De oplevede en nat i fuldkommen stilhed. Uden motorstøj af nogen art, bælgmørkt uden gadelygter samt behagelig temperatur i soveværelset. Og de ville rigtig gerne vende tilbage til Venø en anden gang.

Gadekunst i verdensklasse

   

I forrige uge var jeg på tur. En smuk tur ned i det sydvestjyske. Og den oplevelse skal I ikke snydes for, selvom det ikke handler så meget om Venø.
Jeg var forbi Brande. En by som er verdensberømt i hele Danmark for især deres gavlmalerier. Men denne gang handler det om 3D malerier rundt på byens torve og pladser. Kaldet Street art.
De blev til i begyndelsen af juli 2017. Tyve udenlandske kunstnere fra hele verden deltog. Kunstnerne arbejde ganske gratis.
Smukt og særdeles gennemførte var de smukke malerier, hvor effekten dog bedst kunne nydes gennem et kamera. Og her kom smartphonen virkelig til sin ret.

 

Når jeg stod ved siden af maleriet og betragtede det med mit blotte øje, kunne det ikke ses, at her var der tale om et mesterværk. Ja faktisk kunne jeg kun se, at maleriet så lidt aflangt ud, og havde svært ved at se, hvad det skulle forestille. Men hold nu op så fine de var, når kameraet lavede et mesterskud. Se selv.

Sidste feriedag

Byger der går og kommer. Det er den danske sommer. Sådan lyder den kendte sang fra højskolesangbogen. Og sådan var det præcis i dag. Overalt var der vådt og gråt. Blæsevejr og tunge skyer hang over Venø. Det virkede ikke særlig indbydende til udendørsliv.

Så min gåtur i dag blev til udflugt i Merivaen. Til Århus og IKEA. Det var ikke vejr til andet. Jeg manglede nogle småting og køkkengrej. Og så er IKEA stedet at købe ind. Med solen skinnende ind af bilruderne. Jeg havde fuld gang i aircon og måtte have solbriller på. Så smagte det lidt af sommer.

Det er min sidste feriedag. Nu er der bare weekenden tilbage. Tænk så hurtigt de tre uger gik. Jeg har haft det godt. Men kunne godt have brugt mere tid.

I IKEA var det halve af Danmark samlet tror jeg. Det var et hektisk og udmattende besøg.
Men nu er de små møbler samlet. Jeg fortjener mindst en medalje, for turen og det at samle møbler. Men kanelbullar kan også gøre det. Og sofakaffe samt en god bog. Ah..